Hangi Su Deposunu Seçmelisiniz?

Hangi Su Deposunu Seçmelisiniz?

Su deposu seçerken öncelikle depoyu hangi amaç için kullanacağınızı belirlemelisiniz. Su depoları gıda, temiz su için, atık su için, içme suyu için kullanılabileceği gibi hammadde artımı ile kimyasal maddeler için, mazot ve benzin deposu, nakliye deposu ve asit deposu olarak kullanılabilir. Kullanım alanınıza göre deponun hammaddesini, U.V. stabilizanlı olup olmayacağını belirleyebilirsiniz. Özellikle kimyasal madde için bir depo arıyorsanız hammadde miktarı çok, güçlendirilmiş, direnci ve aynı oranda kalınlığı arttırılmış depoları tercih etmelisiniz.


Bunları belirledikten sonra tonajlı depoyu yerleştireceğiniz yere göre deponuzun ölçüsünü, şeklini ve kaç litre bir depoya ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Ürün ebatları ± %3  toleranslıdır. Su deposunu koyacağınız alan dar ise dik silindir depoları tercih edebilirsiniz.


Mavi renk su depolarını tercih ederseniz yosunlanma oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Bunun dışında depoları toprak altında kullanmayı düşünüyorsanız basınç ve toprak altında olan maddelere karşı önlem almanız gerekmektedir. Deponun etrafının 30 cm betonla kaplanması buna bir örnek olarak verilebilir.


Konutlarda kullanılacak olan depolarda 6 daire varsa 2 ton su deposu yeterlidir. 6 daireden fazla ise depo hacmi daire başına 500 litre arttırılmalıdır. İş hanı, mağaza, büro otel vb. kullanım alanlarında en az 15 ton su deposu olması zorunludur.