Depo Yeri ve Kurulumu

Depo Yeri ve Kurulumu

Deponuzu kurmadan önce kurulum hazırlıklarınızı tamamlamanız gerekmektedir. Öncelikle su deposunu koyacağınız zemin sert ve düz olmalıdır. Zeminde olabilecek bozukluk, deponuzun dengesiz durmasına neden olur. Ayrıca zeminde bulunabilecek herhangi bir madde depoya zarar verebilir. Bu nedenle depoyu yerleştirmek için de platform kurmak için de boş ve düz bir zemin seçmeniz gerekmektedir.


Deponuzun kurulumunu, kurulum konusunda uzman kişilere yaptırmalısınız. Deponuz taşınırken ve kurulurken boş olmalıdır. Kurulum için ve daha sonrasında servis hizmetleri için deponuzun etrafında boş bir alan bırakmanız gerekmektedir. Conta kısmında su kaçağı olmaması için deponun giriş çıkış manşonları gereğinden fazla sıkılmamalıdır ya da gevşek bırakılmamalıdır. Ürün kullanılmadan önce doğru kurulum yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Büyük depolar vinç ile indirilmelidir.


Toprak altı kurulum için kazılan çukura 20-30 cm beton dökülmelidir. Duvar ve yüzey arasında en az 10 cm boşluk olmalıdır. Deponun yerleşimi dikkatli ve kontrollü olmalıdır. Toprak altına depo yerleştirildikten sonra kesinlikle üzerine ağırlık gelmemelidir. Deponuzun yakınında deponuza zarar verebilecek olan herhangi bir işlem yapılmadan önce depo mutlaka izole edilmelidir.